Τα πρώτα Su-35 παρέλαβε η Αίγυπτος

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Tον περασμένο Μάιο, η αιγυπτιακή κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά 26 μαχητικών Su-35. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «το Su-35 κέρδισε τη μεγαλύτερη παραγγελία εξαγωγής στην ιστορία του», με το κόστος της αγοράς να εκτιμάται σε περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Αίγυπτος στρέφεται προς τη Ρωσία για την ενίσχυση της αεροπορίας τα τελευταία χρόνια, μετά την υπογραφή σύμβασης αγοράς των MiG-29M/M2, με τα οποία μπορούν τα φέρουν τα ίδια όπλα. Τα ρωσικά μαχητικά παραλαμβάνονται, ώστε να αποσυρθούν τα γηρασμένα MiG-21/J-7.

Πολλές νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την εβδομάδα, δείχνοντας τα νέα αιγυπτιακά αεροσκάφη Su-35, που κατασκευάστηκαν στη Ρωσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version