Τατάρ: Το Αζερμπαϊτζάν θα με υποδεχθεί ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου

Ερσίν Τατάρ: Το καλύτερο φερέφωνο του Ερντογάν, Κώστας Βενιζέλος

Στην αναγνώριση του ψευδοκράτους αναμένεται να προβεί το Αζερμπαϊτζάν τον Ιούλιο, όπως ισχυρίστηκε σήμερα ο Τ/Κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, κατά την επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα για τον αποθανόντα τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αλίγεφ δήλωσε ότι θα με υποδεχθεί ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στη Σούσα τον Ιούλιο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος χαρακτήρισε ‘μεγάλη αδικία’ αυτό που συμβαίνει στους Τ/Κ. Στην πόλη Σούσα (σ.σ. στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που καταλήφθηκε με τη βοήθεια της Τουρκίας πρόσφατα από τους Αζέρους με εκδίωξη των Αρμενίων, και όχι στα αρχαία Σούσα στο Ιράν) θα γίνει τον Ιούλιο Διάσκεψη του Οργανισμού Τουρκόφωνων λαών.

Εντούτοις άλλα πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση χωρίς τη φράση “ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και αναφέρουν “θα με υποδεχθεί στη Σούσα όπου θέλω να τον ευχαριστήσω που με κάλεσε».

Εν συνεχεία ο Τατάρ αναφέρθηκε στα «Ματωμένα Χριστούγεννα του 1963» και είπε ότι ήρθε η ώρα ο τουρκοκυπριακός λαός να δημιουργήσει το δικό του κράτος. «Αυτό που πάντα επιθυμούσε ο Ντενκτάς ήταν δύο ξεχωριστά κράτη. Είτε τους αρέσει είτε όχι, εγώ αυτή τη στιγμή εκτελώ ως καθήκον μου ως πρόεδρος. Φυσικά, υπό την ηγεσία της μητέρας πατρίδας μας, της Δημοκρατίας της Τουρκίας, του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αντιπροέδρου κ. Τζεβντέτ Γιλμάζ, και με την υποστήριξή τους».

Στην ίδια τελετή ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τζεβντέτ Γιλμάζ έκανε λόγο για έπος των Τ/Κ απέναντι στις ‘ελληνοκυπριακές θηριωδίες’, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίζει να στηρίζει τα Κατεχόμενα και να υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών. «Εδώ και 40 χρόνια λέμε στους συνομιλητές μας ότι η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι ένα ξεχωριστό κράτος και μια ξεχωριστή δημοκρατία. Μια λύση από αυτή την άποψη θα ωφελήσει όλα τα μέρη και θα αποκαλύψει επίσης τη διαμόρφωση ενός πιο ειρηνικού και ευημερούντος μέλλοντος και μιας ισχυρότερης ανατολικής Μεσογείου», είπε.

Συμφωνία Οικονομικής Συνεργασίας

«Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τη Βόρεια Κύπρο σε κάθε τομέα, από τον τουρισμό μέχρι τη γεωργία, από τον πολιτισμό μέχρι τις υποδομές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Επί του παρόντος, επεξεργαζόμαστε το από κοινού νέο πρόγραμμα οικονομικής συνεργασίας με τις αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις αρχές της Βόρειας Κύπρου. Κατά τη διαμόρφωσή του, το αναπτύσσουμε μαζί με μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση, βασισμένη στις προτεραιότητες του τουρκοκυπριακού λαού. Όταν το νέο μας πρόγραμμα συνεργασίας ολοκληρωθεί, φυσικά και θα το ανακοινώσουμε. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εργαστούμε υπό την ηγεσία του προέδρου μας για να προσφέρουμε στους Τουρκοκύπριους το όμορφο μέλλον που τους αξίζει στο δρόμο της εθνικής μας υπόθεσης που προώθησε ο μακαρίτης Ντενκτάς», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι