Τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του ήρωα Παύλου Μελά

Ζάκυνθος

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διοργανώνει, αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στις 20:30, τελετή για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Η τελετή θα λάβει χώρα ανήμερα της συμπλήρωσης 116 ετών από το θάνατο του ήρωα. Υπενθυμίζεται ότι η οικία του Παύλου Μελά έχει μεταβιβαστεί στην κυριότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ύστερα από δωρεά της κυρίας Ναταλίας Ιωαννίδου.

Στην τελετή θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η τελετή θα πραγματοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι πρώτες ενέργειες για την αποκατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, έγιναν τον Αύγουστο του 2019 ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν φέτος το Φεβρουάριο. Στην οικία φυλάσσονται προσωπικά αντικείμενα του Παύλου Μελά, τα οποία δώρισαν συγγενείς του, ώστε οι νεότερες γενιές να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη, τον Έλληνα αξιωματικό και μάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνα. Το έργο της αποκατάστασης ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι