Θρίλερ με 17 Τούρκους στον Έβρο – Ζητούν πολιτικό άσυλο

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκαν οι 39 μετανάστες

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από την ΕΛΑΣ για την ανεύρεσή 17 Τούρκων που εγκλωβίστηκαν στον ποταμό Έβρο, οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για οκτώ άντρες, τέσσερεις γυναίκες και πέντε παιδιά που πέρασαν τα σύνορα του ποταμού Έβρου στον Νεραϊδότοπο, αποφασισμένοι να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Οι 17 Τούρκοι ισχυρίζονται πως κινδυνεύει η ζωή τους στην Τουρκία, για αυτό και πέρασαν τα σύνορα. Όμως, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν ήταν καλές και τα 17 άτομα εγκλωβίστηκαν, με την αστυνομία να σημαίνει συναγερμό. Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο του στίγματός τους, αλλά δεν τους βρήκαν. Τελικά μετά από αναζήτηση πολλών ωρών, τους εντόπισαν και με νέα βάρκα, στην οποία επιβιβάστηκαν καθώς η παλιά τους είχε καταστραφεί, τους μετέφεραν με ασφάλεια στη στεριά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι