Θρίλερ με την φυγή στο εξωτερικό του συνεργού του Αλβανού δολοφόνου

Θρίλερ με την φυγή στο εξωτερικό του συνεργού του Αλβανού δολοφόνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ένας εκ των βασικών υπόπτων για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, φαίνεται να έχει περάσει τα σύνορα και να έχει καταφύγει στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Αλβανία. Ο 19χρονος φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την καθυστέρηση των αρχών και κατάφερε να φτάσει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23.45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου, δίχως να κινήσει υποψίες. Άλλωστε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέφυγε νωρίτερα στην ΕΡΤ να επιβεβαιώσει τη διαφυγή και αρκέστηκε να πει γενικά πως: «Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη Δικαιοσύνη».

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο. Είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του, σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο, ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου. Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον 10 άτομα, που φέρονται να ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

Απάντηση της ΕΛΑΣ στις καταγγελίες Κούγια

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη, εκφράζει την ανησυχία του, για το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι δράστες του εγκλήματος. Το πρωί έκανε λόγο για μια φωτογραφία που τον συγκλόνισε. Μια εικόνα που όπως είπε δείχνει τον 23χρονο να ποζάρει με τον γιο μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η Αστυνομία τόνιζε ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι