ΕΙΔΗΣΗ

Θρίλερ στο ελληνικό FIR με αεροσκάφος

Θρίλερ στο ελληνικό FIR με αεροσκάφος

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί στο ελληνικό FIR, με αεροσκάφος που είχε προορισμό το Ισραήλ, έπειτα από υποψία για ύπαρξη βόμβας και πραγματοποίηση αεροπειρατίας στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, που πρώτα μετέδωσε το Creta24 το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν δόθηκε η πληροφορία για ενδεχόμενη τοποθέτηση βόμβας από επίδοξο αεροπειρατή.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού και δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση. Μόλις αυτό μπήκε σε ελληνικό FIR, περίπου στις 9 το πρωί, αμέσως απογειώθηκαν τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη, δύο F-16 από την 116 πτέρυγα μάχης στον Άραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι.

Τα δυο πρώτα το προσέγγισαν, μόλις αυτό μπήκε στο ελληνικό FIR, δυτικά της Κεφαλλονιάς, στο σημείο που τέμνονται τα FIR Αθήνας και Ρώμης και το συνόδευσαν μέχρι την Κρήτη. Εκεί το παρέλαβαν τα δυο F-16 από το Καστέλι μέχρι να βγει από το ελληνικό FIR. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι