ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τί άφησε πίσω στην έπαυλη του ο Πριγκόζιν – Εντολή Πούτιν για “έφοδο”

Τί άφησε πίσω στην έπαυλη του ο  Πριγκόζιν – Εντολή Πούτιν για “έφοδο”

Έφοδο στην έπαυλη του Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη  πραγματοποίησαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας  έπειτα από εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο παλάτι του ιδρυτή και αρχηγού της Wagner βρέθηκαν ράβδοι χρυσού, περούκες, ένα οπλοστάσιο, ένας ταριχευμένος αλιγάτορας και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με το καρατομημένο κεφάλι ενός εκ των εχθρών του.

Η εφημερίδα Izvestia, που είναι φιλικά προσκείμενη στο Κρεμλίνο, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από την έφοδο των αστυνομικών στην έπαυλη του Πριγκόζιν, όσο εκείνος βρισκόταν εξόριστος στη Λευκορωσία στις 24 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Πριγκόζιν έκανε χθες ταξίδι – αστραπή στην Αγία Πετρούπολη για να παραλάβει από την FSB τα όπλα που του κατέσχεσαν οι ρωσικές Aρχές μετά την βραχύβια ανταρσία των μισθοφόρων του.

 

Ανάμεσα στα ευρήματα ήταν και δεσμίδες χαρτονομισμάτων που εκτιμώνται περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ αλλά και μια βαριοπούλα τεραστίων διαστάσεων η οποία φέρει επάνω την επιγραφή «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις».

Στην έπαυλη οι αστυνομικοί φωτογράφισαν και έναν ταριχευμένο, όπως φαίνεται, αλιγάτορα, μια ρωσική στρατιωτική στολή με τουλάχιστον 20 μετάλλια και αρκετά διαβατήρια.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη χλιδή μέσα στην οποία ζούσε ο Πριγκόζιν στην έπαυλή του, που περιλάμβανε μια πισίνα, ελικοδρόμιο, σάουνα, γυμναστήριο, ιδιωτικό ιατρείο και δωμάτιο προσευχής γεμάτο από εικόνες.

Και φυσικά από ένα τέτοιο σπίτι δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μικρό νοσοκομείο για ώρα ανάγκης και μία εκκλησία για τις θρησκευτικές υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη.

Απέλαση διπλωματών

Στο διπλωματικό πεδίο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε την Πέμπτη ότι απελαύνει εννέα διπλωμάτες από τη Φινλανδία ως αντίποινα για την απέλαση εννέα δικών της αξιωματούχων τον περασμένο μήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο δήλωσε τον Μάιο ότι η Ρωσία πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς της πρεσβείας της στη Μόσχα και του προξενείου της στην Αγία Πετρούπολη στα τέλη Απριλίου.

Η κίνηση αυτή συνέπεσε με την κατάσχεση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων της φινλανδικής εταιρείας ενεργείας Fortum από το Κρεμλίνο.

Τον Φεβρουάριο, η Φινλανδία ξεκίνησε επίσης την κατασκευή ενός φράχτη 200 χιλιομέτρων στα ρωσικά σύνορα, καθώς το Ελσίνκι φοβάται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις μεταναστευτικές ροές μέσω των συνόρων για να ασκήσει πολιτική πίεση.

Ουκ ολίγες ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν απελάσει φερόμενους ως Ρώσους κατασκόπους από τότε που η Μόσχα εξαπέλυσε την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022.

Περίπου 400 αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που δρουν υπό διπλωματική κάλυψη – σχεδόν το μισό του συνολικού αριθμού που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη – έχουν απελαθεί, σύμφωνα με αξιωματούχους των δυτικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν μιλήσει στο POLITICO. Τον Μάρτιο, η Πολωνία δήλωσε ότι διέλυσε ένα ολόκληρο ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας, συλλαμβάνοντας αρκετούς ξένους υπηκόους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι