Τι αναφέρει η απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για τους διαφωνούντες

Αποχωρούν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 11 και 12 Νοεμβρίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Στο πολυσέλιδο κείμενο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής μεταξύ άλλων, αναφέρεται η επανεκκίνηση του κόμματος, ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο, αλλά και οι εσωκομματικές εξελίξεις. Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις κεντρικές κομματικές διεργασίες που θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του «μεγάλου και ενωτικού Συνεδρίου Ανασυγκρότησης/επανεκκίνησης του κόμματος», προτείνονται οι εξής σταθμοί:

Εκκίνηση των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων καθώς και των θεματικών προσυνεδρίων στις 18 Νοεμβρίου. Νέα σύγκληση της Κ.Ε. στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για τον ορισμό της επιτροπής θέσεων του Συνεδρίου και ορισμού ΚΟΕΣ. Ολοκλήρωση περιφερειακών και θεματικών συνεδρίων μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2024. Τελική σύγκληση της Κ.Ε. στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024 για την έγκριση των κειμένων και έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου. Διεξαγωγή Συνεδρίου την 23η, 24η και 25η Φεβρουαρίου 2024.

Για τις διαφωνίες

Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι «οφείλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά και δημοκρατικά στον δρόμο προς το Συνέδριο και αυτή η συζήτηση να είναι ειλικρινής, ουσιαστική, ολοκληρωμένη και, κυρίως, πολιτική. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ξεκινά ούτε να καταλήγει σε ανταλλαγή ύβρεων στα κοινωνικά δίκτυα ή σε απαράδεκτες κατηγορίες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητήσουν για το πολιτικό σχέδιο και την στρατηγική του Κόμματος, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το ίδιο το Κόμμα μας απέναντι σε φαινόμενα που απαξιώνουν τη συλλογική μας προσπάθεια και διαλύουν την ενότητα του Κόμματος».

Επιπλέον αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η εκτόξευση, από σειρά στελεχών μας, και μάλιστα από τηλεοράσεως, ασύστολων ψευδών, συκοφαντιών, κατηγοριών περί δήθεν “άλωσης” του κόμματος από επιχειρηματικά συμφέροντα και διαπλοκή, η λάσπη ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος είναι “φυτευτός” από συμφέροντα, αλλά και η άρνηση αποδοχής του αδιαμφισβήτητου αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών και της ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη, είναι φαινόμενα απολύτως καταδικαστέα και οι συμπεριφορές αυτές δεν συνάδουν με συμπεριφορές μελών συντεταγμένου κόμματος. Πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του κόμματος, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ είναι σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ανάγκες της κοινωνίας».

Τονίζεται ότι «όσοι και όσες εκτοξεύουν τέτοιες προσωπικές ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα», αλλά τονίζεται και ότι οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται μόνον από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Σε σχέση με την αποχώρηση μελών από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «είναι μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες του δημοκρατικού αριστερού και προοδευτικού κόσμου. Είναι σε αντίθεση με την προοπτική μιας ισχυρής κυβερνώσας αριστεράς η οποία θα σταθεί επάξια απέναντι στην αυταρχική και αντιλαϊκή δεξιά της ΝΔ».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι