Τι απαντά “Το Βήμα” στην κυβέρνηση για την παραποίηση των συνομιλιών

Τι απαντά “Το Βήμα” στην κυβέρνηση για την παραποίηση των συνομιλιών

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με την ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ του “Βήματος” και ισχυρίζεται απλώς ότι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για την αλλοίωση των ηχογραφημένων συνομιλιών τις ώρες της τραγωδίας των Τεμπών», απαντά το “Βήμα” στις αντιδράσεις της κυβέρνησης για το ρεπορτάζ.

Και προσθέτει: «Όποιος διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα αντιλαμβάνεται ότι η εφημερίδα παραθέτει γεγονότα, δεν αποδίδει ευθύνες και ζητά απαντήσεις. Οι ευθύνες θεωρούμε βέβαιο πως θα αναζητηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές».

Υπενθυμίζεται ότι ρεπορτάζ της εφημερίδας ανέφερε ότι κάποιοι έσπευσαν να παραποιήσουν τις συνομιλίες που είχαν καταγραφεί την ώρα του ατυχήματος προτού καν αναλάβει η αστυνομία και η δικαιοσύνη και ότι παρέδωσαν τα ηχητικά ντοκουμέντα τρεις μέρες αργότερα, έχοντας φροντίσει με μοντάζ να φαίνεται ότι για το ατύχημα ευθυνόταν ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φράση του σταθμάρχη που “έστειλε” το τρένο στη σύγκρουση, είχε ειπωθεί για άλλο τρένο προηγουμένως και δεν αφορούσε στο δυστύχημα, αλλά έγινε “κοπτορραπτική” για να φαίνεται ότι αφορούσε στη μοιραία αμαξοστοιχία. Το ρεπορτάζ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση, αλλά και από την κυβέρνηση που αναφέρεται σε “σκοτεινή κηλίδα στην ιστορία της εφημερίδας”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι