Τί διαμηνύει στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο

Τι διαμηνύει στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν για Αιγαίο - Αν . Μεσόγειο

Ανοίγει την ατζέντα ο Ερντογάν εν΄όψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη που ξεκινάει αύριο Τρίτη τις εργασίες της. Ο Τούρκος Πρόεδρος προανήγγειλε νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, με την ολοκλήρωση των εργασιών στα σύνορα με τη Συρία, όπως και προάσπιση των συμφερόντων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Αύριο θα πάμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ισπανία και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος. «Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» ανέφερε ακόμη κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε «με τα τέσσερα γεωτρύπανα και τα δύο σεισμογραφικά της η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο δίχως καμία διακοπή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι