Τι είπε ο Ερντογάν με Μπαϊντεν-Πούτιν-Σίσι

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν – Μαίνεται το παζάρι με τα F-16

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάιντεν συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερντογάν για την εκλογική του επιτυχία και ευχήθηκε τα αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για τον τουρκικό λαό.

Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είναι ακόμη πιο σημαντικές ενόψει των περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων και συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία σε όλα τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών στη νέα εποχή.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου με τον Πρόεδρο Ερντογάν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας, ο Πούτιν συνεχάρη τον Πρόεδρο Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας και ευχήθηκε τα εκλογικά αποτελέσματα να είναι ευεργετικά για τον τουρκικό λαό.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνεργασία στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και στα περιφερειακά ζητήματα κατά τη νέα περίοδο.

Όμως ο Τούρκος είχε επικοινωνία και με τον Αιγύπτιο ομόλογο του. Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα την αναβάθμιση των διπλωματικών τους σχέσεων και να δρομολογήσουν την ανταλλαγή πρεσβευτών, όπως ανακοίνωσε η αιγυπτιακή προεδρία τη Δευτέρα. Ο Σίσι μίλησε με τον Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

«Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν τους βαθείς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς τους και συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Οι δύο πρόεδροι αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα την εξύψωση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την ανταλλαγή πρεσβευτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι