Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για τις φωτιές

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε έκτακτες ανακοινώσεις για τις φωτιές στην Κερατέα και στο όρος Πατέρας, αφού ευχήθηκε «περαστικά» στον εμφραγματία υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά που κανονικά θα έκανε την σχετική ενημέρωση, αναφέρθηκε στην κατάσταση των μετώπων. Τόνισε ότι η Πυροσβεστική αντιμετώπισε σήμερα 96 περιστατικά σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 45 πυρκαγιές, με πιο απειλητικές της Κερατέας και των Βιλίων.

Για τα Βίλια ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε στη 01:15 το μεσημέρι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται καθώς πρόκειται για πιο δύσκολη μάχη. Αναλυτικά είπε ότι στα Βίλια  επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα ενώ είχαν σταλεί μέχρι τη δύση του ηλίου για ρίψεις νερού  9 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη. Ο υπουργός είπε ότι εκκενώθηκαν στην περιοχή πέντε οικισμοί προληπτικά και ότι τώρα δίνεται μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην κοινότητα των Βιλίων και στους οικισμούς Άγιο Γεώργιο και Παλαιοχώρι.

Για την Κερατέα είπε ότι η φωτιά ξέσπασε στις 10:30 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση αλλά λόγω των ισχυρών βοριάδων έντασης 7 Μποφόρ πήρε διαστάσεις προς το νότο και προς οικισμούς, οπότε στάλθηκαν τρία μηνύματα για εκκενώσεις ισάριθμων οικισμών, για το Μαρκάτι, τη Συντερίνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Στην Λαυρεωτική είπε ότι επιχειρούν για την κατάσβεση 104 πυροσβέστες με 40 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Όλυμπος.

Είπε επίσης ότι περιοδικά σήμερα στην Κερατέα έκαναν ρίψεις νερού 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, ενώ συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και ξένοι συνάδελφοί τους και ο ελληνικός στρατός. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη, όπως είπε, αλλά υπάρχουν ενεργές εστίες εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας Αττικής διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των δύο μεγάλων πυρκαγιών, όπως είπε ο υπουργός, ο οποίος στο τέλος ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών, αναφερόμενος έμμεσα στο γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους παρά τα μηνύματα για εκκενώσεις.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι