Τι ισχύει από μέτρα και πού από την Τρίτη το πρωί

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η πολιτεία αποφάσισε να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε όλη την Ελλάδα, όπου παντού πλέον η μάσκα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική. Επισης σε όλη την Ελλάδα απαγορεύεται πλέον η κυκλοφορία από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Σε κάποιες περιοχές όμως τα μέτρα είναι αυστηρότερα και κλείνει η εστίαση. Ουσιαστικά πλέον παύουν τα τέσσερα χρώματα ή τα τέσσερα επίπεδα και ισχύουν μόνον δύο επίπεδα ή χρώματα: οι πρασινοκίτρινες περιοχές είναι στο ένα επίπεδο και οι πορτοκαλί και κόκκινες στο δεύτερο.

Στο πρώτο “χαλαρό” επίπεδο

Στο πρώτο επίπεδο ισχύουν όσα αναφέραμε ανωτέρω συν ότι επιβάλλεται τηλε-εργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50% τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στα πανεπιστήμια είναι πλέον υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο.  Αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας
Οι μετακινήσεις μετά τα μεσάνυχτα επιτρέπονται μόνον σε εργαζομένους και για ζητήματα υγείας. Στο πρώτο επίπεδο επιτρέπονται προπονήσεις και αθλητικές δραστηριότητες χωρίς θεατές. Σε αυτό το επίπεδο αυτή τη στιγμή εντάσσονται 47 περιοχές της χώρας. Οι υπόλοιπες 27 είναι στο δεύτερο επίπεδο.

Στο δεύτερο επίπεδο

Στο δεύτερο επίπεδο αυξημένου κινδύνου στο οποίο εντάσσεται και η Αττική κλείνει η εστίαση και επιτρέπεται μόνον η κατ’ οίκον διανομή φαγητού ή καφέ -επιτρέπεται επίσης η παραλαβή από το κατάστημα. Κλείνουν επίσης κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και τα γυμναστήρια. Οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν απαγορεύονται. Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία, η βιομηχανία και το λιανεμπόριο. Επίσης, ανοιχτά θα είναι τα κομμωτήρια και τα ξενοδοχεία. Στο επίπεδο Β στον αθλητισμό απαγορεύονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις εκτός εξαιρέσεων: επιτρέπονται αγώνες της superleague ποδοσφαίρου, η Α1 μπάσκετ και οι ευρωπαϊκοί αγώνες όπως Champions League και Europa League.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι