Τι λέει για το φόνο στις Σπέτσες ο γιος του πανεπιστημιακού

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Σκοτεινά σημεία έχει μια υπόθεση που διερευνάται στις Σπέτσες, όπου ένας 26χρονος μηχανικός μοτοσικλετών βρέθηκε νεκρός και αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε τροχαίο. Εν συνεχεία επειδή ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος δεν επήλθε από τροχαίο αλλά από μαχαίρωμα στην κοιλιά, κάποιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι το θύμα είχε νωρίτερα διαπληκτισμό με έναν νέο 22ετών.

Ο νέος αυτός συνελήφθη και αρνείται ότι διέπραξε τον φόνο, αλλά οι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι απείλησε το θύμα με πυροβόλο όπλο και μετά το μαχαίρωσε με στιλέτο. Δεν είναι σαφές αν ήταν αυτόπτες και γιατί στην αρχή αναφέρονταν σε τροχαίο. Ο νεαρός είναι γιος καθηγητή του ΕΜΠ ο οποίος και τον συνόδευσε στην Εισαγγελία, λέγοντας ότι ο γιος του δεν διέπραξε φόνο  και ότι οι μάρτυρες δεν είναι αξιόπιστοι και κάνουν χρήση ουσιών.

Ο φερόμενος ως δράστης και το θύμα έκαναν στενή συντροφιά το καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως πρόσφατα άλλαξε η σχέση τους.  Ο γιος του καθηγητή  σπούδασε στη Μόσχα και εν συνεχεία προτίμησε να ανοίξει μπαρ στις Σπέτσες.  Αυτή την περίοδο το μπαρ ήταν κλειστό και πήγε στο νησί με την οικογένειά του να για περάσουν εκεί την καραντίνα.

Ο λόγος που διαπληκτίσθηκε με το θύμα είναι ασαφής και ο ίδιος υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου του ότι δεν βρισκόταν στο σημείο που φονεύθηκε ο 26χρονος. Δεν ξέρουμε ποιος ειδοποίησε ασθενοφόρο και είπε αρχικά ότι σημειώθηκε στην περιοχή τροχαίο ατύχημα και συνεχίζεται η έρευνα. Πιθανόν στο σημείο όπου συνέβησαν όλα να ήταν και άλλα άτομα εξαρχής αλλά “να μην ήθελαν να μπλέξουν με καταθέσεις”.

Το θύμα βρέθηκε βαριά τραυματισμένο δίπλα στη μοτοσικλέτα του σε άσφαλτο, κοντά στο σπίτι του φερομένου ως δράστη. Στο σπίτι του τελευταίου βρέθηκε μια καραμπίνα replica, ένα στιλέτο με λάμα 8 εκατοστών κι ένα μαχαίρι μήκους 10 εκατοστών καθώς κι ένα πιστόλι. Δεν γνωρίζουμε αν βρέθηκε το όπλο του φόνου.

Ο συνήγορός του θέτει ερωτήματα, όπως «αυτοί που τον κατηγορούν, πώς βρέθηκαν εκεί; Πώς βρέθηκε και ο κατηγορούμενος; Μόνον το θύμα είχε όχημα; Και αν όντως υπήρχε φιλονικία μεταξύ τους, ποιος αποκλείει να υπήρχε και το στοιχείο της άμυνας; Πρέπει να διερευνηθεί και ο ρόλος των αναφερομένων ως αυτοπτών μαρτύρων σε όλα αυτά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι