Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου
epa10925732 US President Joe Biden (L) looks on during a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu (R) in Tel Aviv, Israel, 18 October 2023. President Biden pledged US support for Israel and said the overnight attack on a hospital in the Gaza strip 'appears' to have been caused 'by the other team'. EPA/MIRIAM ALSTER / POOL

Τί είπαν οι δύο ηγέτες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα μίλησαν για τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας και κυρίως για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και για την κατάπαυση του πυρός.

Οι δύο συμμαχικές χώρες “εξέτασαν λεπτομερώς τις συνομιλίες που είναι σε εξέλιξη για την απελευθέρωση των ομήρων και για άμεση εκεχειρία στη Γάζα”, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, καθώς εντείνονται σήμερα οι διπλωματικές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Μπάιντεν επανέλαβε την ακλόνητη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ. Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η πρόοδος στις παραδόσεις της βοήθειας, σε πλήρη συντονισμό με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν για τη Ράφα και ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τη σαφή θέση του, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι