Την «άκουσε» ο Νετανιάχου με τους S-300

Εκτάκτως στην Μόσχα ο Νετανιάχου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την απόφαση της Μόσχας να εφοδιάσει την Συρία με τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, που έγινε με δική του πρωτοβουλία, ο Νετανιάχου είπε στον Πούτιν ότι «η μεταβίβαση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμών σε ανεύθυνα χέρια θα αυξήσει τους κινδύνους στην περιοχή».

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ασφάλεια και τα συμφέροντα του», υπονοώντας σαφώς ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ο Πούτιν είπε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ πως η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των ρώσων στρατιωτικών που μάχονται στην περιοχή κατά της τρομοκρατίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι