Την αποχώρηση Γκρίνμπεργκ προανήγγειλε ο Π. Μαυρινάκης – Αδειάζει τον Γ. Λοβέρδο για τους “τενεκέδες” βουλευτές

Την αποχώρηση Γκρίνμπεργκ προανήγγειλε ο Π. Μαυρινάκης – Αδειάζει τον Γ. Λοβέρδο για τους “τενεκέδες” βουλευτές

Τί είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Την αποχώρηση του συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού, στα τέλη του μήνα προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης. Ερωτηθείς για τον κ. Γκρίνμπεργκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι έχει σύμβαση με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία λήγει στο τέλος Ιουνίου. «Κόβει τιμολόγια και πληρώνεται από τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για «τενεκέδες» που υπάρχουν ανάμεσα στους 158 γαλάζιους βουλευτές και αλαζονεία που επικρατούσε το προηγούμενο διάστημα στη ΝΔ μίλησε νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος. Μάλιστα, τάχθηκε κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, καθώς όπως είπε «δεν μπόρεσαν να βγουν με ψήφο και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές. Αυτό το θεωρώ ανήθικο».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση, άδειασε τον γαλάζιο βουλευτή, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα σημεία και χαρακτηρισμούς». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο κ. Λοβέρδος έκανε μία δήλωση η οποία θεωρώ ότι είχε κάποια σημεία τα οποία ήταν απαράδεκτα και κάποιους χαρακτηρισμούς και το αντιλήφθηκε και ζήτησε συγγνώμη σε ανάρτησή του. Είναι καλό να προσέχουμε στον τρόπο που διατυπώνουμε κάποια πράγματα. Το νόημα ήταν ότι έχουμε μία καλή ΚΟ και θα πρέπει να αξιοποιείται και αξιοποιείται. Η κομματική ιδιότητα δεν είναι ασυμβίβαστη με την ικανότητα κάποιων ανθρώπων, τις παραστάσεις που έχουν στη ζωή τους ή το βιογραφικό τους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι εξωκοινοβουλευτικοί και οι κοινοβουλευτικοί που μπαίνουν σε μία κυβέρνηση λαμβάνουν μετά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού ψήφο εμπιστοσύνης από την κοινοβουλευτική ομάδα. Άρα, έχουν πλήρη νομιμοποίηση. Πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και τώρα συνυπάρχουν άξια κοινοβουλευτικά και μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Αντιδράσεις για Γκρίνμπεργκ

Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου στον σύμβουλο του πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «σε ό,τι αφορά τον κ. Γκρίνμπεργκ και τον τρόπο με τον οποίο αμείβεται, τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης προκαλούν πολλά ερωτήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να δώσει πλήρεις και αναλυτικές εξηγήσεις τόσο για το ύψος της αμοιβής όσο και για το είδος της σύμβασης που έχει συνάψει με τον κ. Γκρίνμπεργκ. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα όχι μόνο τα τιμολόγια, για τα οποία έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, αλλά και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που αφορούν την επαγγελματική σχέση του συγκεκριμένου σύμβουλου επικοινωνίας με το κόμμα και την κυβέρνησή του. Όλα στο φως εδώ και τώρα».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η σύμβαση του κυρίου Γκρίνμπεργκ λήγει στο τέλος Ιουλίου. Η πανικόβλητη αυτή ανακοίνωση ήρθε λίγες ώρες μετά την απαίτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα οι διαβόητες συμβάσεις συνεργασίας του κ. Γκρίνμπεργκ με τη ΝΔ», αναφέρει η Ελληνική Λύση. Μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του κόμματος «προειδοποιεί τη ΝΔ ότι η εσπευσμένη αποπομπή του Γκρίνμπεργκ δεν παραγραφεί τις λαθροχειρίες και την αδιαφάνεια γύρω από την δράση και την αμοιβή του». Τέλος, η Ελληνική Λύση επισημαίνει: «Αντίθετα, δεσμευόμαστε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα διερευνηθεί μέχρι τέλους και η όποια διασπάθιση δημοσίου χρήματος, θα τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι