Την ευρωπαϊκή “γραμμή” στα Ελληνοτουρκικά δίνει ο Σαρλ Μισέλ;

Την ευρωπαϊκή “γραμμή” στα Ελληνοτουρκικά δίνει ο Σαρλ Μισέλ;

Δηλώσεις για το τι αναμένει από την Τουρκία η Ευρωπαϊκή Ένωση, για συζητήσεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ όσον αφορά το Κυπριακό, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και Σύνοδο Κορυφής που θα αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, από την Πορτογαλία, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων.

Όπως σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος από τη Λισαβόνα, όσον αφορά τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί τον Δεκέμβριο για τη γείτονα χώρα, ο Μισέλ υπογράμμισε πως «τον μήνα του Δεκέμβρη, πήραμε την απόφαση για την Τουρκία σε συνέχεια του πλαισίου του Οκτωβρίου. Κάναμε ακριβώς αυτό που είχε προγραμματιστεί, αναλύσαμε την κατάσταση και λάβαμε αποφάσεις για την Τουρκία».

Για το μέλλον και τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και το Κυπριακό, ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε πως «θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας τον Μάρτιο και ενθαρρύνουμε τις απευθείας συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επίσης τις συζητήσεις για το Κυπριακό στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Και ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι. Θέλουμε να δούμε τον σεβασμό απέναντι στην ΕΕ και τα κράτη μέλη».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι