Την Πέμπτη η απόφαση για τις μάσκες

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Την Πέμπτη θα αξιολογηθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων εάν θα βγουν οι μάσκες από την 1η Ιουλίου, σε ανοικτούς χώρους και δίχως συνωστισμό, ανέφερε στο μπρίφινγκ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων έχει ήδη ανοίξει και έφερε σαν παράδειγμα την μη χρήση μάσκας στα γυμναστήρια από τους εμβολιασμένους και την διεξαγωγή των πανηγυριών.

Τέλος για την διάθεση των self test ανέφερε ότι αναμένεται να λυθεί το θέμα της Αττικής. Στην Αχαία πάντως η διανομή θα γίνεται από τα Σούπερ Μάρκετ μετά την άρνηση του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου. Κατά τα λοιπά η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «παρατείνουμε τη δωρεάν διάθεση των self test σε ομάδες του πληθυσμού και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό τον ρυθμό του εμβολιασμού».

Ανέφερε ακόμη: «Ολοκληρώθηκε ήδη η προτεραιοποίηση που χάραξε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να κλείνουν το δικό τους ραντεβού…Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί».

Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%». Επανέλαβε την δήλωση του πρωθυπουργού ότι «έχουμε επαρκή εμβόλια και για τον Χειμώνα σε περίπτωση που χρειαστεί μια επιπλέον ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι