Το αμερικανικό Ναυτικό επέλεξε την ιταλική Fincantieri για την φρεγάτα νέας γενιάς

Το αμερικανικό Ναυτικό την ιταλική Fincantieri για την φρεγάτα νέας γενιάς

Σε μια μεγάλης σημασίας εξέλιξη για την παγκόσμια ναυπηγική βιομηχανία, το αμερικανικό Ναυτικό (US Navy) επέλεξε την υποψηφιότητα – σχεδίαση της ιταλικής Fincantieri για τη φρεγάτα νέας γενιάς. Πρόκειται για το γνωστό σχέδιο των φρεγατών FREMM, στη διαμόρφωση που έχουν επιλέξει το ιταλικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον προϋπολογισμό του US Navy για το οικονομικό έτος 2021, ο σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της σχεδίασης και της ναυπήγησης επεκτείνεται μέχρι το 2026. Εάν όλα εξελίσσονται καλώς, η παραγγελία για τη δεύτερη φρεγάτα θα τοποθετηθεί τον Απρίλιο του 2021, η οποία θα πρέπει να παραδοθεί μετά από πεντέμιση χρόνια.

Δηλαδή, η παράδοση της πρώτης με τη δεύτερη φρεγάτα θα απέχει μόνο τρεις μήνες. Το πρώτο πλοίο αναμένεται να κοστίσει συνολικά 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και εν αναμονή της τελικής σχεδίασης, το ποσό αυτό ίσως μεταβληθεί.

Σημαντικός παίχτης στην αμερικανική βιομηχανία

Ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος που έχει επενδύσει στο ναυπηγείο “Marinette Marine shipyard” στο Γουισκόνσιν, μαζί με την Lockheed Martin (μειοψηφικό πακέτο), καθίσταται πλέον σημαντικό “παίκτης” στην αμερικανική ναυπηγική βιομηχανία.

Το συμβόλαιο ύψους 795,1 εκατομμυρίων δολαρίων που θα υπογραφεί, θα καλύπτει τη λεπτομερή σχεδίαση και τη ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας του τύπου για λογαριασμό του αμερικανικού Ναυτικού. Στο συμβόλαιο θα περιλαμβάνεται δικαίωμα προαίρεσης (option) για τη ναυπήγηση άλλων εννιά φρεγατών.

Διαβάστε την συνέχεια στο defencepoint.gr.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι