Το εκκλησάκι όπου πυροβόλησαν Έλληνα ιερέα στη Λυών – Είπε ότι δεν γνώριζε το δράστη (upd)

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Σε ένα μικρό εκκλησάκι πυροβόλησαν δύο φορές στην κοιλιακή χώρα έναν 45χρονο ‘Ελληνα ιερέα σήμερα στις 4 μ.μ. τοπική ώρα (5 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Αν ευσταθούν οι πληροφορίες που έχουμε, ο ιερέας είναι πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών.

Τα κίνητρα του δράστη είναι άγνωστα και πυροβόλησε τον ιερέα την ώρα που αυτός κλείδωνε την εκκλησία. Ο δράστης, που αναζητείται, χρησιμοποίησε καραμπίνα με κομμένη κάννη. Ο τραυματίας είχε τις αισθήσεις του όταν έφθασε η αστυνομία και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο.

Είπε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε τον δράστη. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν έμμεσα το συμβάν με τις επιθέσεις σε γαλλικές εκκλησίες από φανατικούς μουσουλμάνους, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ίσως επειδή αυτό το όπλο δεν χρησιμοποιείται συχνά σε τέτοια περιστατικά.

L’église orthodoxe grecque de Lyon.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι