Το Ισραήλ καλεί 6.000 εφέδρους

«Άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα ζητούν οι ΗΠΑ με σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Δύο ταξιαρχίες εφέδρων, δηλαδή 6.000 άτομα, καλεί ο στρατός του Ισραήλ για “επιχειρησιακές αποστολές”.

«Η κλήση τους θα επιτρέψει τη συνέχιση της προσπάθειας και της ετοιμότητας για την υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ και την προάσπιση της ασφάλειας των κατοίκων», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θα αναδιατάξει τις δυνάμεις του και θα αποδεσμεύσει κάποιες από την Γάζα για να τις αναπτύξει σε άλλες περιοχές. Μια από αυτές είναι ο βορράς και τα σύνορα με το Λίβανο, καθώς και η Χεζμπολάχ χθες προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλων κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Peter Lerner σε συνέντευξή του προς τον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Sky News είπε ότι η χθεσινοβραδινή άμυνα του Ισραήλ «απέδειξε πόσο ισχυρή είναι η ενότητα λογικών παικτών ενάντια στο διαβολικό σχέδιο του Ιράν» και ότι «πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι Ιρανοί δεν θα προσπαθήσουν ξανά να σκοτώσουν Ισραηλινούς».

Ερωτηθείς αν έχει ανοίξει ένα καινούριο μέτωπο, απάντησε: «Ασφαλώς ελπίζω πως όχι, αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για αυτό». Ο ίδιος εξήρε «την επίδειξη ενότητας έναντι της επίθεσης», αναφερόμενος στη συνδρομή ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην άμυνα του Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι