Το Κυπριακό χαλούμι αποκτά επίσημα προστατευμένη ονομασία προέλευσης στην ΕΕ

Το Κυπριακό χαλούμι αποκτά επίσημα προστατευμένη ονομασία προέλευσης στην ΕΕ

Το Κυπριακό χαλούμι αποκτά προστατευμένη ονομασία προέλευσης δίνοντας στους παραγωγούς της το αποκλειστικό δικαίωμα να το πωλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει επίσημα στο χαλούμι της Κύπρου, το καθεστώς προστατευμένης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). Από την πρώτη Οκτωβρίου, το χαλούμι θα θεωρείται εθνικό προϊόν της Κύπρου, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.

Η κίνηση επιβεβαιώνει αυτά που έχουν δηλώσει η βιομηχανία και το κράτος εδώ και χρόνια, δήλωσε ο τυροκόμος Γιώργος Πέτρου, γενικός διευθυντής της Petrou Bros Dairy Products, που παράγει περίπου το 25% της εξαγωγικής αγοράς της Κύπρου

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι