Το πρώτο μήνυμα του Μακρόν μετά τις εκλογές: «Κανείς δε νίκησε»

Παραίτηση Ατάλ από την πρωθυπουργία - Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο Μακρόν,

«Κανείς δε νίκησε» στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, επισημαίνει σε επιστολή του ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, στο πρώτο του μήνυμα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Μακρόν κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, στο κράτος δικαίου, στον κοινοβουλευτισμό, σε έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στην προάσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας, να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο για τη συγκρότηση μιας ισχυρής πλειοψηφίας, αναγκαστικά πολλαπλής».

Υπενθυμίζεται πως η συμμαχία της αριστεράς κατέκτησε την πρώτη θέση, μπροστά από το κόμμα του Μακρόν και την ακροδεξιά, χωρίς όμως να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι