Τώρα ο ΕΜΑ ψάχνει και το Johnson & Johnson για θρομβώσεις

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα ότι «επανεξετάζει αναφορές για περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων και αιμορραγιών σε άτομα εμβολιασθέντα με το σκεύασμα της AstraZeneca αλλά και αναφορές για σπάνια περιστατικά θρόμβων σε σχέση με το εμβόλιο της Johnson & Johnson».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δημοσιοποίησε ότι τέσσερις σοβαρές περιπτώσεις σπανίων θρομβώσεων με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, η μία από τις οποίες κατέληξε σε θάνατο, έχουν αναφερθεί και μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της J&J από τη μονάδα της Janssen.

Ο οργανισμός ανέφερε επλισης σήμερα ότι έχουν αναφερθεί και πέντε περιπτώσεις συνδρόμου διαρροής τριχοειδών αγγείων που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Το σύνδρομο αυτό, κατά το οποίο αίμα διαρρέει από τα μικρότατα αυτά αιμοφόρα αγγεία προς τους μύες και σωματικές κοιλότητες, χαρακτηρίζεται από οίδημα και πτώση της πίεσης του αίματος. Η AstraZeneca και η εδρεύουσα στις ΗΠΑ J&J δεν απάντησαν προς το παρόν σε αιτήματα δημοσιογράφων για σχόλια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι