Τουρκία προς Βρετανία για την επέμβαση στην Υεμένη: “Μαίνονται ήδη πολλές συγκρούσεις την περιοχή”

Τουρκία προς Βρετανία για την επέμβαση στην Υεμένη: “Μαίνονται ήδη πολλές συγκρούσεις την περιοχή”
Secretary Antony J. Blinken meets with Turkish Foreign Minister Hakan Fidan at the State Department in Washington, D.C., December 8, 2023. (Official State Department photo by Chuck Kennedy)

Η Τουρκία ζητεί από τη Βρετανία να μη “φιτιλιάζει” την περιοχή

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ζήτησε από τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στον Κόλπο του Άντεν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το βράδυ οι δύο αξιωματούχοι, δήλωσαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.

Ο Φιντάν επεσήμανε ότι μαίνονται ήδη πολλές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και ότι η ένταση στον Κόλπο του Άντεν θα πρέπει να μειωθεί.

Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και από την Ισπανία για την αμερικανοβρετανική επέμβαση στο έδαφος της Υεμένης, καθώς υπάρχει φόβος αντιποίνων αλλά και δημιουργίας νέων εστιών σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση. Στην ΕΕ υπάρχει εν γένει η τάση να αποφασισθεί μελλοντικά (ίσως το Φεβρουάριο) να συνοδεύονται ίσως τα εμπορικά πλοία από πολεμικά, κυρίως ως αποτρεπτικό μέτρο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι