Τουρκία: Θέλουμε να αγοράσουμε 40 Eurofighter – Ετοιμάζουμε και το δικό μας μαχητικό

Τουρκία: Θέλουμε να αγοράσουμε 40 Eurofighter – Ετοιμάζουμε και το δικό μας μαχητικό

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του θα αγοράσει Eurofighter και ότι «τα σύνορα της Τουρκίας είναι ασφαλέστερα από ποτέ» χάρη και στα όπλα που κατασκευάζει η ίδια

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, έκανε δηλώσεις σχετικά με τους S-400 και τα Eurofighters, προς τα οποία σκοπεύει να στραφεί πλέον η Τουρκία για αγορά. Ο ίδιος είπε ότι δεν τον εδιαφέρει τόσο πολύ η αγορά των F-35. «Υπάρχει μια συζήτηση στην Αμερική για το αν πρέπει να στραφούμε σε άλλο αεροσκάφος. Θέλουμε να αγοράσουμε το Eurofighter, ένα πολύ αποτελεσματικό αεροσκάφος, αλλά η Γερμανία έχει αντιρρήσεις. Η Βρετανία και η Ισπανία λένε ‘θα το λύσουμε εμείς’. Σχεδιάζουμε να αγοράσουμε 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Όσον αφορά το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία, ο Γκιουλέρ δήλωσε: «Δεν μπορεί να έχουμε πάρει το S-400 και να το καταχωνιάζουμε στη γωνία ενός εργοστασίου. Μόλις το χρειαστούμε, πατάμε το κουμπί». Αναφερόμενος στο εθνικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan που αναπτύσσει η Τουρκία, δήλωσε ότι «ελπίζουμε ότι θα κάνει την πρώτη του πτήση στο τέλος του έτους». Για τα τανκ Αλτάι, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι οι εργασίες συνεχίζονται. «Θα έχουμε συνολικά 250 τανκ Αλτάι», είπε. «Η χώρα μας είναι πιο ασφαλής από ποτέ. Έχουμε 60 χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για τα σύνορά μας με τα όπλα που ετοιμάζουνε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι