Τουρκία: Θετικό το ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εισηγήθηκε για τα F-16

Ποιος ευθύνεται για τον "αποκλεισμό" της ΕΑΒ από το πρόγραμμα του F-16, Γιώργος Τσιτσιλιάνος

«Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν έστειλε συστατική επιστολή στο Κογκρέσο για να εγκρίνει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία μέσω του Κογκρέσου. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτυχώς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αντιναύαρχος Ζεκί Ακτούρκ.

«Σχετικά με την προμήθεια των F-16, οι αιτήσεις για την προμήθεια 40 F-16 Block-70 και εκσυγχρονισμού Viper για 79 αεροσκάφη στο πλαίσιο των επειγουσών επιχειρησιακών αναγκών της Διοίκησης της Πολεμικής μας Αεροπορίας υποβλήθηκαν αρχικά στο Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

»Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν την επίσημη διαδικασία έγκρισης του Κογκρέσου για τις επιστολές προσφοράς και έγκρισης και των δύο έργων. Θεωρούμε θετικό βήμα το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν απέστειλε συστατική επιστολή στο Κογκρέσο για να εγκρίνει την πώληση. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να σταλεί ένα αίτημα στο συνέδριο και να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία μέσω του Κογκρέσου. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την προσδοκία μας για τη θετική έκβαση της διαδικασίας», κατέληξε ο κ. Ακτούρκ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι