“Σώζαμε μετανάστες”, λέει η Τουρκία για το επεισόδιο στα Ίμια

“Σώζαμε μετανάστες”, λέει η Τουρκία για το επεισόδιο στα Ίμια

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο θαλάσσιο χώρο στα Ίμια όταν τουρκική ακταιωρός, μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ βρισκόταν εκεί περιπολικού σκάφος του ΛΣ της Ελλάδας.

Το πλωτό του Λιμενικού πλησίασε την τουρκική ακταιωρό, και τότε εκείνη απομακρύνθηκε προς τις μικρασιατικές ακτές. Νωρίτερα είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό στην Κω.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του που τη συνοδεύει με βίντεο από drone αναφέρει τα εξής: «Κατά τη δραστηριότητα αναγνωριστικής επιχείρησης διαπιστώσαμε ότι η ελληνική ακτοφυλακή εγκατέλειψε την περιοχή αφήνοντας ένα σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες στη θάλασσα στα ανατολικά της Χίου. Ενημερώθηκε αμέσως η Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και οι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν.

»Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται από τις Ναυτικές μας Δυνάμεις. Δεκαπέντε άτομα που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα από τη Συρία στη χώρα μας και από τη χώρα μας στην Ελλάδα πιάστηκαν. Διαπιστώθηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες ήταν μέλος του PKK και ένας άλλος ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO».

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι