Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες: Ίσως με τη βίζα-εξπρές να πάνε στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο άνθρωποι

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες: Ίσως με τη βίζα-εξπρές να πάνε στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο άνθρωποι

Εκτιμάται ότι ίσως διπλασιασθούν φέτος οι Τούρκοι τουρίστες με την φθηνή και άμεση βίζα

Η Ελλάδα θα παρέχει απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης βίζα για επτά ημέρες στους Τούρκους πολίτες που θα επισκέπτονται δέκα ελληνικά νησιά. Η απαλλαγή, η οποία δεν περιορίζεται στο καλοκαίρι, μπορεί να αξιοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Προϋπόθεση θα είναι να εκδίδουν ακτοπλοϊκό εισιτήριο για Ελλάδα τρεις μέρες πριν από το ταξίδι τους.

Τα νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται για μια εβδομάδα είναι η Χίος, η Λέσβος, η Ρόδος, η Σάμος, η Κως, η Μεγίστη, η Πάτμος, η Λέρος, η Κάλυμνος και η Σύμη. Η επταήμερη βίζα δεν θα ισχύει για την Κρήτη, την Σαντορίνη και την Μύκονο. Το τέλος θεώρησης ορίσθηκε στα 60 ευρώ ή 1.873 λίρες Τουρκίας και θα εκδίδεται άμεσα, ενώ κανονικά η βίζα για Ελλάδα (και όλες τις χώρες Σένγκεν) είναι 110 ευρώ και απαιτεί πολλούς μήνες για να εκδοθεί. Όταν κάποιος λαμβάνει βίζα για ένα νησί, δεν θα μπορεί να πάει σε κάποιο άλλο από τα δέκα ή εν γένει σε κανένα άλλο νησί.

Κάθε χρόνο επισκέπτονταν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα 500.000 Τούρκοι υπήκοοι. Ο αριθμός αυτός μπορεί φέτος να διπλασιασθεί. «Το μέτρο αυτό (της “μίνι” βίζας) είχε ισχύσει και κατά το παρελθόν για ένα διάστημα, όταν έκαναν κράτηση π.χ. σε ξενοδοχείο της Σύμης. Tώρα ενεργοποιείται εκ νέου αυτό το σχήμα», είπε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο Firuz Baglikaya, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων, και συμπλήρωσε ότι φέτος εκτιμά πως μπορεί να ζητήσουν την βίζα εξπρές ένα εκατομμύρια συμπατριώτες του.

Πηγή: Milliyet

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι