Τούρκος υπουργός Άμυνας για ελληνοτουρκικά: “Θα κάνουμε τις ασκήσεις μας με αμοιβαίο σεβασμό”

Τούρκος υπουργός Άμυνας για ελληνοτουρκικά: “Θα κάνουμε τις ασκήσεις μας με αμοιβαίο σεβασμό”
Secretary of Defense Lloyd J. Austin III stands with Turkiye Defense Minister Yasar Guler at NATO headquarters, Brussels, Belgium, June 16, 2023. (DoD photo by U.S. Air Force Tech. Sgt. Jack Sanders)

Θετικό κλίμα βλέπει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και ομιλεί για αμοιβαίο σεβασμό στη διεξαγωγή των ασκήσεων

«Έχει ξεκινήσει ένα θετικό κλίμα, καλής γειτονίας με την Ελλάδα μετά τις φωτιές στην Ελλάδα και τους σεισμούς στην Τουρκία. Για να συνεχιστεί αμοιβαία το κλίμα αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε συνέντευξή του προς το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV.

«Ως δύο γείτονες ένοπλες δυνάμεις, θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε αυτές τις καλές, φιλικές σχέσεις. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις των δύο χωρών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (MOE), ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι «δεν είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε για να λυθούν τα προβλήματα, αλλά για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη». Όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα ενισχυθεί αυτή με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στις συζητήσεις για ΜΟΕ και θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε τις ασκήσεις μας, τις δραστηριότητές μας με τον ίδιο τρόπο, με αμοιβαίο σεβασμό».

Προσέθεσε επίσης ότι «προγραμματίζονται αμοιβαίες επισκέψεις υψηλού επιπέδου. Το συζητήσαμε αυτό εκεί με τον ομόλογό μου. Ο κ. Δένδιας είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν τη σεισμόπληκτη περιοχή, τότε ως υπουργός Εξωτερικών. Είπε ότι παρακολουθεί το έργο που γίνεται εκεί και ήθελε να το δει. Τον προσκάλεσα με μεγάλη χαρά. Θα έρθει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο», κατέληξε ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι