Τους 25 έφθασαν οι νεκροί εργάτες στην Κωνσταντινούπολη – Πέντε συλλήψεις

Τους 25 έφθασαν οι νεκροί εργάτες στην Κωνσταντινούπολη – Πέντε συλλήψεις

Εκτοξεύτηκε ο τραγικός απολογισμός της  φωτιάς που ξέσπασε σε 16οροφη υπό ανακαίνιση  πολυκατοικία στο Μπεσίκτασι της Κωνσταντινούπολης μετά από έκρηξη στον τελευταίο όροφό της. Εν τω μεταξύ συνελήφθησαν ήδη πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία ο εργολάβος που είχε αναλάβει την ανακαίνιση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 25 άτομα είναι νεκρά και τρία ακόμη νοσηλεύονται με βαριά τραύματα. Η φωτιά ξέσπασε στη 01:00 το μεσημέρι και στο χώρο βρίσκονται ακόμη σωστικά συνεργεία. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κάθετα επειδή υπέκυψαν πολλοί τραυματίες, αλλά και επειδή βρέθηκαν κι άλλοι νεκροί στο κτίριο.

Η φωτιά ξέσπασε όπως εκτιμάται, από έκρηξη στον τελευταίο όροφο στη διάρκεια ανακαίνισης, και επεκτάθηκε σε όλους τους ορόφους όπως και ο καπνός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τρεις εισαγγελείς ανέλαβαν τη διερεύνηση της τραγωδίας και εκδόθηκε ένταλμα κράτησης για 5 άτομα. Από την άλλη πλευρά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Υπουργό Εσωτερικών για να πάρει προσωπικά πληροφορίες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι