Τούρκοι: Πιο σπουδαίο γεγονός του 2020, το ότι έγινε τζαμί η Αγία Σοφία

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

Σε δημοσκόπηση για τα πιο σπουδαία γεγονότα του 2020, το 82% των Τούρκων απάντησε ότι ήταν η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Το 10% θεώρησε πιο σημαντικό γεγονός τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και το 8%, την εύρεση φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος AKP και ανέβηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Το ερώτημα τέθηκε με την μορφή «όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2002, έτσι και το 2020 υπό την ηγεσία του προέδρου μας πραγματοποιήθηκαν πολύ ωραία έργα. Ποιο υπήρξε το γεγονός που θαυμάσατε περισσότερο το 2020;».

Η ρέπλικα της Συρίας

Ο Άσαντ προχωρεί εν τω μεταξύ στην οικοδόμηση “αντιγράφου” της Αγίας Σοφίας στην κατά πλειοψηφία ελληνορθόδοξη πόλη Σκελεμπίγια (Σελεύκεια ή Σέλευκος ο προς Βήλω και μετά Σελευκόπολις ή Σελευκόβηλος), στην δυτική Συρία,  και το παρακάτω βίντεο είναι από τα εγκαίνια του ναού τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Θα χρησιμοποιηθεί ως εκκλησία για τους ορθοδόξους χριστιανούς της Συρίας, αλλά και ως μνημείο για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον εμφύλιο πόλεμο. Το έργο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2021 και στα εγκαίνια ήταν έντονη η ρωσική παρουσία, όπως εξάλλου είναι και επίσημη η ρωσική χρηματοδότηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι