Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το Γιαβούζ κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου

Το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ συνεχίζει τις εργασίες του, δυτικά της Κύπρου, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ.

Τις εργασίες του, δυτικά της Κύπρου, συνεχίζει το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο δίκτυο TVnet, την Παρασκευή.

«Το Μπαρμπαρός και το Oρούτς Ρεις συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο. Το πλοίο – γεωτρύπανο Γιαβούζ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα δυτικά του νησιού (σ.σ. της Κύπρου). Συνεχίζει τις εργασίες του στο σημείο Σελτσούκλου-1», δήλωσε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με τη Milliyet.

Αναφορικά με τον «Πορθητή» (Φατίχ), ο Τούρκος υπουργός σημείωσε πως αφότου ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη εργασία του στην περιοχή, μετέβη στη θάλασσα Μαρμαρά.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τον Ιούλιο, την πρώτη γεώτρηση με το δικό μας πλωτό γεωτρύπανο, στη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version