Τους ξύπνησε άγρια! Σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ νότια της Λέσβου, πριν λίγο

Ζάκυνθος

Ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:46 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 231 χιλιόμετρα Α/ΒΑ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 46 χιλιόμετρα ΔΝΔ της Μυτιλήνης.

Μετασεισμοί

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις 4,8 και 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τον σεισμό των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 07:46 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Λέσβου. Ειδικότερα, στις 07:47 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σε απόσταση 232 χλμ. α/βα της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 46 χλμ. ν/νδ της Μήθυμνας. Στις 08:00 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.5 , σε απόσταση 231 Χλμ. ΑΒΑ της Αθήνας, με επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο 46 Χλμ. δ/νδ της Μυτιλήνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version