Τραμπ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου

Συνελήφθη ο Τράμπ με βαρύ κατηγορητήριο

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Από 2 έως 12% συγκεντρώνουν οι αντίπαλοί του για το χρίσμα.

Απομένουν πέντε ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες και ξεκινήσει η διαδικασία ανά πολιτεία. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο προτιμώμενος υποψήφιος για το 49% όσων δηλώνουν Ρεπουμπλικανοί σύμφωνα με την έρευνα. Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνα Νίκι Χέιλι έχει τη στήριξη μόλις του 12% των Ρεπουμπλικανών και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, του 11%. Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι προτιμάται από το 4%, ενώ κανείς άλλος υποψήφιος δεν λαμβάνει ποσοστό άνω του 2%, βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης.

Ποσοστό 18% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο. Η δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 1.941 πολιτών που ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα. Κατά συνέπεια, ο σχετικά μικρός αριθμός των ερωτηθέντων ανά πολιτεία ίσως δεν προβλέπει ποιος θα επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές την προσεχή Δευτέρα στην Άϊοβα. Αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολιτείες που θα αποφασίσουν για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με την προοπτική εκείνος που θα εκλεγεί, να πάρει τον Νοέμβριο την εξουσία από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Οι δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos από τον Αύγουστο μέχρι τώρα, δείχνουν ότι ο Τραμπ εξασφαλίζει τη στήριξη περίπου του 50% του εκλογικού σώματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι