Τρακτέρ έκλεισαν τα σύνορα Ολλανδίας-Βελγίου -Αύριο αποφασίζουν οι Έλληνες

Μαρσάρουν τα τρακτέρ στις Βρυξέλλες - Τί συζητούν οι 27 για τους αγρότες και το δημοσιονομικό πλαίσιο,

Αγανακτισμένοι αγρότες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τις οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, απέκλεισαν έναν αυτοκινητόδρομο στα σύνορα Ολλανδίας- Βελγίου, που συνδέει το Μάαστριχτ με τη Λιέγη. Οι Έλληνες αγρότες θα αποφασίσουν αύριο την πορεία των δικών τους κινητοποιήσεων.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο A2 έχει διακοπεί στην κατεύθυνση του Μάαστριχτ προς τη Λιέγη. Ολλανδικά ΜΜΕ μετέδωσαν πλάνα με δεκάδες τρακτέρ να έχουν αποκλείσει το συνοριακό πέρασμα. Την Παρασκευή, Ολλανδοί και Βέλγοι αγρότες απέκλεισαν συνοριακά περάσματα στη δυτική πλευρά των συνόρων, πιο κοντά στην Αμβέρσα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αγρότες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, τα αυξανόμενα κόστη, τις φθηνές εισαγωγές και τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η ΕΕ με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πριν από τρεις μέρες Βέλγοι αγρότες άδειασαν στις εισόδους σούπερ μάρκετ τόνους κοπριάς.

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι