Τραμπ: Ο στρατός θα παραμείνει στο Λος Άντζελες
10/06/2025
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα επικαλεστεί τον Νόμο περί Εξέγερσης, εφόσον κρίνει ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο Λος Άντζελες συνιστούν εξέγερση.
«Εάν υπάρξει εξέγερση, ασφαλώς θα τον επικαλεστώ. Θα δούμε» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο, μία ημέρα αφού διέταξε την ανάπτυξη 700 πεζοναυτών στην πόλη, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής στρατηγικής για την καταστολή των διαδηλώσεων. Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά της νέας μεταναστευτικής πολιτικής στις ΗΠΑ. «Η Εθνοφρουρά, πρόσθεσε, θα παραμείνει στο Λος Άντζελες, μέχρις ότου εξαλειφθεί ο κίνδυνος. Πρέπει να θυμόμαστε ότι έρχονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Προειδοποίησε ότι θα αντιμετωπιστούν “με πολύ μεγάλη ισχύ” όσοι τυχόν σχεδιάζουν να διαδηλώσουν το Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της στρατιωτικής παρέλασης που θα γίνει στην Ουάσινγκτον για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του στρατού των ΗΠΑ. «Εκείνοι που θέλουν να διαμαρτυρηθούν, θα αντιμετωπιστούν με πολύ μεγάλη ισχύ», είπε. «Δεν έχω ακούσει να σχεδιάζεται κάποια διαμαρτυρία αλλά, ξέρετε, είναι άνθρωποι που μισούν τη χώρα μας και θα αντιμετωπιστούν με πολύ μεγάλη ισχύ», είπε. Επανέλαβε, επισης, την κριτική που έχει ασκήσει στον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, τον οποίο θεωρεί ανίκανο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ