Τραμπ σε Μακρόν: Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ

Τραμπ σε Μακρόν: Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της Washington Post, σύμφωνα με το οποίο τον περασμένο Απρίλιο, κατά την συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στον Μακρόν να αποχωρήσει η Γαλλία από την ΕΕ, ώστε να συνάψουν οι χώρες τους μια διμερή συμφωνία συνεργασίας.

«Γιατί δεν φεύγεις από την ΕΕ;» φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ τον Γάλλο πρόεδρο, παρακάμπτοντας ότι ο Μακρόν εξελέγη με ένα καθαρά  φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας επικαλείται ως πηγές δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ την προτροπή Τραμπ επιβεβαιώνει και διπλωματική πηγή.

Ο Μακρόν πάντως, όταν ρωτήθηκε κατά την συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, απάντησε διφορούμενα και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την προτροπή του Αμερικανού προέδρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version