Τράπεζα Ελλάδος: Πρωτογενές Έλλειμμα ο προϋπολογισμός τον Μάιο

Τράπεζα Ελλάδος: Πρωτογενές Έλλειμμα ο προϋπολογισμός τον Μάιο

Πρωτογενές έλλειμμα 1,45 δισ. ευρώ εμφανίζει σε ταμειακή βάση ο Κρατικός Προϋπολογισμός στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου. Την ίδια περίοδο πέρυσι ο Προϋπολογισμός εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα 6,4 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2019, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,069 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,645 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 17,749 δισ. ευρώ, από 17,707 δισ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 21.457 δισ. ευρώ, από 19,515 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2018.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι