Τρεις συλλήψεις ισλαμιστών στο Βερολίνο – Απαγόρευσαν διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων

Τρεις συλλήψεις ισλαμιστών στο Βερολίνο – Απαγόρευσαν διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων

Συλλήψεις και απαγόρευση διαδήλωσης στο Βερολίνο από το φόβο τρομοκρατικής επίθεσης ή επεισοδίων

Η αστυνομία στη Γερμανία ανακοίνωσε την σύλληψη τριών ισλαμιστών, ως υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που θα έβαζε ίσως βόμβα στο καθεδρικό ναό της της Κολωνίας το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι Γερμανοί δεν αποκλείουν οι ισλαμιστές να χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο ως όπλο επίθεσης.

Στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών είχε γίνει μια σύλληψη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Στο Βερολίνο, οι Αρχές βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά, με το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, να είναι υψηλό, κάτι που ισχύει και για τη Γαλλία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, υπάρχει ανησυχία μήπως επαναληφθούν τα περσινά επειδόσια στην Κολωνία, που είχαν οδηγήσει στη σύλληψη δεκάδων ατόμων, κυρίως ανηλίκων. Είχαν μάλιστα σημειωθεί επιθέσεις εναντίον πυροσβεστών και νοσηλευτών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 πυροσβεστών και 18 αστυνομικών.

Αυτή τη φορά, βρίσκονται σε επιφυλακή περίπου 4.000 αστυνομικοί. Παράλληλα παρακολουθούνται συστηματικά τα social media. «Παραμένουμε σε εγρήγορση» δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ στην εφημερίδα Tagesspiegel.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Βερολίνου απαγόρευσε φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση που είχε ως κεντρικό σύνθημα «No Celebration During Genocide». Είχε εξαγγελθεί για απόψε, δηλαδή το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, και θα συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα. Εντούτοις δύο διαδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Πρωτοχρονιά – η μία υπέρ των Παλαιστινίων και η άλλη υπέρ του Ισραήλ –  δεν  έχουν απαγορευθεί. Πιθανόν να υπήρχαν πληροφορίες ότι στην απαγορευμένη διαδήλωση θα συμμετείχαν πιο ριζοσπαστικά άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι