Τριμερής συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας

Τριμερής συνεκπαίδευση ειδικών δυνάμεων Ελλάδας - Κύπρου - Αρμενίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην τριμερή συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας, η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου Αττικής από 6 έως 10 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αρμενίας για το 2023 και συνέβαλε στην αναβάθμιση του επιπέδου της συναντίληψης και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και στην επαύξηση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν σε αυτήν, με μία επιχειρησιακή ομάδα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν επιχειρησιακά αντικείμενα, όπως:

● Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης.

● Τεχνικές και Τακτικές Ελεύθερου Σκοπευτή.

● Τεχνικές, τακτικές και διαδικασίες αγώνα εντός κατοικημένου τόπου.

● Σχεδίαση – Υλοποίηση άσκησης μικρής κλίμακας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι