Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζει πολιτική με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Τσίπρας: Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζει πολιτική με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Πρέπει να συγκληθεί Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να επιβληθούν κυρώσεις στο Ισραήλ για τη Γάζα, «δεν αρκούν τα λόγια», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Είπε επ΄αυτού, όπως μετέφεραν συνεργάτες του, τα εξής: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δώσει σαφές μήνυμα – στο πλαίσιο της Έκθεσής του – ότι υποστηρίζει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ, αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Τα λόγια δεν φτάνουν, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Γάζα και να αποφασιστεί ουσιαστική πίεση στο Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων με παράλληλη πίεση για άμεση επιστροφή ομήρων από τη Χαμάς. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Ευρώπη, υπονομεύουν καθημερινά την έννοια των ευρωπαϊκών αξιών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι