Τσίπρας: “Η αποτυχία είναι ορφανή ή έχει πατέρα; Γιατί η επιτυχία είχε απ΄όλα”

Σκληρή επίθεση Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ – Πόλεμος ανακοινώσεων για το εργασιακό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε αποψινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Star επανέφερε την πρότασή του για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, για ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής και για συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων σε ένα εξάμηνο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η αποτυχία του Νοέμβρη έχει πατέρα ή είναι ορφανή;». Μ’ αυτό το ερώτημα που συνόδευσε την επισήμανσή του πως η επιτυχία του προηγούμενου Ιουνίου «είχε πατέρα και το μάθαμε» ο Αλέξης Τσίπρας κατέδειξε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το δεύτερο lockdown τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο συμβούλιο των αρχηγών, και στην απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νομοθετημάτων -κυρίως του νέου πτωχευτικού κώδικα και του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. Σχολίασε, μάλιστα, πως εφόσον η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση αυτή, τότε θα έχει «την απόλυτη και ακέραια ευθύνη για ό,τι συμβεί το επόμενο εξάμηνο στη χώρα σε σχέση με την πανδημία και την κοινωνική συνοχή».

Απέφυγε να προσδιορίσει ποιος θα μπορούσε να οριστεί ως νέος υπουργός Υγείας, ωστόσο σχολίασε ότι «είναι εύκολο να βρεθεί και θα μπορούσα να προτείνω αρκετά πρόσωπα για να βρεθεί ένα modus vivendi όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Για τον Τσιόδρα

Άφησε κάποιες έμμεσες αιχμές για τον Σωτήρη Τσιόδρα για την επάρκεια του οποίου ρωτήθηκε και ανέφερε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική σε συγκεκριμένους επιστήμονες. Τιμώ την επιστημονική κοινότητα. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη είναι ένα σύστημα αξιών που δεν είναι αντίστοιχο της Θεολογίας “πίστευε και μη ερεύνα”, άρα θέλει τεκμηρίωση. Και ο σημαντικότερος επιστήμονας μπορεί να κάνει λάθη. Θεωρώ όμως ότι τη βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση που προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την επιτροπή των επιστημόνων».

Για τον Πολάκη

Έμμεσα άφησε ακάλυπτο τον Παύλο Πολάκη για την πρωτοβουλία του να δημοσιοποιήσει φωτογραφία γύρω από ένα τραπέζι με άλλα πρόσωπα λέγοντας πως «η εικόνα είναι αρνητική αν και δόθηκε επαρκής εξήγηση. Για να είμαστε ειλικρινείς, πρόκειται για μία παρουσία του σε μία οικογένεια πολύ φιλική, καθότι ο ίδιος ως γιατρός έκανε πριν τεστ γιατί είχε χειρουργείο στα Χανιά και πήγε σε φιλικό του σπίτι για να γευματίσει. Δεν είναι αυτό το αρνητικό, αλλά η διαφήμιση και η προτροπή προς τον κόσμο ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα».

Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις δηλώσεις περί μη καταφυγής σε lockdown που ανατράπηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μπάχαλο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους».

Ο κ. Τσίπρας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ, επισημαίνοντας ότι ο Βασίλης Κικίλιας «κάνει δημιουργική λογιστική». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προχώρησε «σε ενίσχυση κλινών χωρίς το απαραίτητο προσωπικό», καθώς και ότι ο υπουργός προσμετρά και τις κλίνες των ιδιωτικών νοσοκομείων για να φαίνεται επαρκής ο αριθμός τους. «Φέτος υπάρχουν 6.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας σε σχέση με το 2019», τόνισε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι