Τζαμί πάλι από αύριο η Αγιά Σοφιά, υποστηρίζει η Hurriyet

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας φέρεται να έχει αποφασίσει το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικό τζαμί, ενώ η απόφαση θα ανακοινωθεί αύριο, Παρασκευή 10 Ιουλίου, όπως αναφέρει αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet» σε σημερινό άρθρο.

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί αναφέρει ότι το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για τακτική μουσουλμανική λατρεία και η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου. Ο ίδιος σημειώνει, μάλιστα, ότι η απόφαση του τουρκικού ΣτΕ ήταν ομόφωνη. «Αύριο είναι μια ιστορική μέρα στον αγώνα για την Αγία Σοφία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος της τουρκικής «Hurriyet».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version