Βαρείς χαρακτηρισμοί από Κουτσούμπα για τον Κασσελακη

Βαρείς χαρακτηρισμοί από Κουτσούμπα για τον Κασσελακη

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπελογιάννη, αλλά και στο ταξίδι στην Παλαιστίνη, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «απατεωνίσκο και τυχοδιωκτάκο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε αυτές τις αναφορές στηγ διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τις ευρωεκλογές 2024.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με την προηγούμενη ηγεσία του, εμείς στο ΚΚΕ λέγαμε ότι δεν είχε καμία σχέση με τους αγώνες και τις αξίες της Αριστεράς. Με την ψήφο στο ΚΚΕ ο ελληνικός λαός θα αμφισβητήσει την πολιτική της ΕΕ, θα δώσει ένα μάθημα στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα καταδικάσει την δήθεν αντιπολίτευση των άλλων κομμάτων. Όπως εξήγησε, ο ελληνικός λαός είδε αντιπολίτευση, μέσα και έξω από την Βουλή, μόνο από το ΚΚΕ που ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες»

Σχολίασε και την απάντηση του Μητσοτάκη, ο οποίος στο ερώτημα με ποιον θα προτιμούσε να βρεθεί μόνος σε νησί μεταξύ Ανδρουλάκη, Κασσελάκη και Κουτσούμπα, επέλεξε τον γγ του ΚΚΕ “για να του εξηγήσει πώς μπορεί κάποιος να είναι σήμερα κομμουνιστής”. «Του το εξηγώ κάθε μέρα, αλλά πού να καταλάβει», είπε ο γγ του ΚΚΕ.

Στο ερώτημα «γιατί να μην ψηφίσει κάποιος ένα πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα π.χ. το ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσει το ΚΚΕ», απάντησε «γιατί το 47% του ελληνικού λαού θέλει να καταδικάσει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τέτοιου είδους κόμματα είναι με τα μπούνια σε αυτή την πολιτική των πολέμων, των μνημονίων, θεωρεί ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ και ότι η αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία που γνωρίσαμε και μας κατέστρεψε, αυτή θεωρεί ότι μπορεί να την κάνει καλύτερη με κάποιες επί μέρους βελτιώσεις. Και τον βλέπουμε αυτή η Ένωση να τον απορροφά και να καταντά ένα κόμμα ιδεολογικά εκφυλισμένο».

Στο ερώτημα «για εσάς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά, δεν είχε το δικαίωμα ο πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος να επικαλεσθεί τον Μπελλογιάννη;», απάντησε «προεκλογικά είναι λίγο τυχοδιωκτισμός, είναι τυχοδιωκτάκος ο κ. Κασσελάκης, είναι απατεωνίσκος, γιατί τη μια μέρα να λες ότι το ΝΑΤΟ είναι αγία συμμαχία και την επομένη να πηγαίνεις στο μουσείο Μπελλογιάννη, ο οποίος εκτελέσθηκε λόγω του ότι θεωρούσε το ΝΑΤΟ κίνδυνο για τους λαούς, τη μια ημέρα να λες ότι η Ευρώπη είναι το θαύμα που περιμέναμε και πρέπει να φτάσουμε εκεί, λες και τα άλλα κόμματα θέλουν να πάνε την Ελλάδα στην Αφρική, δεν το εννοεί γεωγραφικά, αλλά να ριχτούμε στην αγκαλιά των αντιλαϊκών πολιτικών της ψηφίζοντας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποτίθεται αριστερό κόμμα ότι τα λόμπι αυτά της διαφθοράς που είχαν τις κυρίες Καϊλή και διάφορους τέτοιους είναι στοιχείο απαραίτητο της  ευρωπαϊκής -άκου- δημοκρατίας. Αυτό είναι απαράδεκτο.

»Την ίδια ώρα που δίνει με την αυτοάμυνα άλλοθι στο Ισραήλ να βομβαρδίζει και να σκοτώνει όλα τα προηγούμενα χρόνια ως κράτος κατακτητής τώρα, πηγαίνει στην Παλαιστίνη. Και στις ΗΠΑ πήγε να συναντήσει το πιο αντιδραστικό ισραηλινό λόμπι ενώ υπήρχαν και άλλα, αυτό το κόμμα πώς να το πεις αριστερά; Εμείς και στο ΣΥΡΙΖΑ με την προηγούμενη ηγεσία κάναμε κριτική ότι δεν ανήκει στην αριστερά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι