Βαξεβάνης: Αίτημα στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του

Βαξεβάνης: Αίτημα στην ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του

Αίτημα στην ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών) κατέθεσε την Πέμπτη ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, για έλεγχο των προσωπικών του τηλεφώνων, θεωρώντας πως υπήρξε και αυτός στόχος παρακολούθησης. Είχε προηγηθεί ανάλογο αίτημα από την πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο αίτημά του προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών παρουσιάζει σημαντικές ενδείξεις ότι τα τηλέφωνά του βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Ο συνήγορος του Γιάννης Μαντζουράνης, είχε προαναγγείλει την προσφυγή στην ΑΔΑΕ του Κώστα Βαξεβάνη και της Ελένης Τουλουπάκη.

Ακολουθεί η δήλωση του δικηγόρου του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη: «Σήμερα, 5-1-2023 ο Κώστας Βαξεβάνης μαζί με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, κ. Γιάννη Μαντζουράνη, κατέθεσε Αίτηση στην ΑΔΑΕ, όπου ζητεί να ελεγχθούν τρεις συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, των οποίων είναι κάτοχος και αποκλειστικός χρήστης, μετά τον εντοπισμό συνεχών φαινομένων παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο/α χρονικό/ά διαστημα/τα έλαβαν χώρα ουσιαστικώς παράνομες επισυνδέσεις των τριών τηλεφώνων του από την ΕΥΠ για δήθεν λόγους εθνικής ασφάλειας, έτσι ώστε να μπορέσει να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τύχει δικαστικής προστασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει ονοματεπώνυμο και υπογραφή: Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ο ίδιος είχε υπό τον απόλυτο έλεγχο και την άμεση ευθύνη του την Ε.Υ.Π., μολονότι τώρα με υποκρισία δηλώνει άγνοια, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται να το κουκουλώσει. Ωστόσο, το ξίφος της αλήθειας θα διαπεράσει την πανοπλία του ψεύδους και της υποκρισίας, αρκεί η Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και η Δικαιοσύνη να αφεθούν να ασκήσουν απερίσπαστα τις αρμοδιότητες τους, χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις, που επιδιώκουν τη συσκότιση και υπηρετούν τη συγκάλυψη»


Το αίτημα ελέγχου που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης

ΚΑΤΑΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΔΑΕ Κ. ΒΑΞΕΒΑΝΗ (1)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι