Βγήκε λευκός καπνός στο Eurogroup

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Καταιγιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από το Λουξεμβούργο, καθώς μετά από μία μακρά νύχτα και σκληρές διαπραγματεύσεις επήλθε τελικά συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα και τα μέτρα για το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο υπάρχει καταρχάς συμφωνία για το ύψος της τελικής δόσης των δανείων για την Ελλάδα στα 15 δισ. ευρώ και για την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF κατά 10 χρόνια καθώς και 10 χρόνια χάριτος. H απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από το Eurogroup.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες η ελληνική πλευρά πέτυχε το μέγιστο, καθώς η συμφωνία προβλέπει δεκαετή επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του EFSF. Νωρίτερα υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις κυρίως από την Γερμανία, η οποία επιδίωκε την μικρότερη δυνατή επιμήκυνση.

Η συμφωνία, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει δάνειο 15 δισ. Ευρώ, το οποίο ανεβάζει το «μαξιλάρι προστασίας» κατά την έξοδο στις αγορές στα 25 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει και το τρέχον δάνειο ύψους 10 δισ. ευρώ

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι