VIDEO

Ο Νότης Μηταράκης υπερασπίστηκε την απραξία, αλλά απομακρύνονται έξι αστυνομικοί για την 28χρονη

Ο Νότης Μηταράκης υπερασπίστηκε την απραξία, αλλά απομακρύνονται έξι αστυνομικοί για την 28χρονη

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού τη στιγμή που ήδη απομακρύνθηκαν έξι άτομα από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Έχει σοκάρει το βίντεο που δείχνει την άτυχη 28χρονη να περπατά με έναν φίλο της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και να μαχαιρώνεται την ώρα που μιλάει με το “εκατό” και ζητάει βοήθεια λίγα μέτρα από το ΑΤ. Ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης εν τω μεταξύ προκάλεσε αντιδράσεις με την στάση του υπέρ των αστυνομικών, θεωρώντας ότι η μόνη επιλογή του φρουρού ήταν να πυροβολήσει τον δράστη κάτι που “θα ξεσήκωνε την αντιπολίτευση”.

Ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία στο φυλάκιο κατέθεσε ότι αιφνιδιάστηκε αλλά και δεν είχε ορατότητα. Η  δικηγόρος του μάλιστα επέρριψε ευθύνες… στον συνοδό της κοπέλας, που δεν τα έβαλε με τον άνδρα που είχε ένα τεράστιο μαχαίρι στα χέρια του. Υποστήριξε ότι ο αστυνομικός δεν είδε τι συνέβη από το σημείο στο οποίο βρισκόταν και ότι αντεληφθη το συμβάν μετά το μαχαίρωμα, οπότε πήγε και κλώτσησε απλώς το μαχαίρι του δράστη, ο οποίος είχε ήδη αυτοτραυματισθεί.

Ο αστυνομικός αυτός είναι υπό απόταξη επειδή έχει καταδικασθεί σε πολυετή φυλάκιση πρωτοδίκως για πλαστογραφία και άλλα αδικήματα. Η δικηγόρος του είπε επ΄ αυτού ότι ο ίδιος δηλώνει αθώος.

Ο φρουρός κατέθεσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Άκουσα τον άνδρα που συνόδευε τη γυναίκα να λέει «την σπρώχνει». Αμέσως βγήκα από τη σκοπιά και αντίκρισα τη γυναίκα και έναν άλλον άνδρα να βρίσκεται κολλημένος στο σώμα της από πίσω, να περπατούν αργά πλησιάζοντας τη σκοπιά, χωρίς να βλέπω καθόλου τα χέρια του. Στη συνέχεια ο έτερος άνδρας απομακρύνθηκε λίγο από τη γυναίκα και τότε αντιλήφθηκα ότι κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι που το τραβούσε από την πλάτη της».

Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης προκάλεσε αντιδράσεις όταν είπε ότι «ο αστυνομικός τι να έκανε; Να πυροβολούσε τον 39χρονο προτού βγάλει μαχαίρι; Φαντασθείτε τι θα έλεγαν σήμερα στην αντιπολίτευση αν τον είχε πυροβολήσει». Αντιπολίτευση αλλά και συμπολιτευόμενοι αντέδρασαν, λέγοντας ότι “αλίμονο αν θεωρούμε ότι η μόνη δυνατή αντίδραση του αστυνομικού θα ήταν να πυροβολήσει τον δράστη” και ότι «η προστασία του πολίτη που καλεί σε βοήθεια δεν προϋποθέτει  αλόγιστη αστυνομική βία».

Εν τω μεταξύ απομακρύνθηκαν ο διοικητής του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τέσσερις αστυνομικοί του τμήματος ενώ αποσπάσθηκε και ο αστυνομικός που είχε υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο του “εκατό” την ώρα του φόνου. Συγκεκριμένα, πέραν του διοικητή, απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας που είχε συστήσει στην 28χρονη να πάρει το “εκατό”, η επόπτρια, η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την αξιωματικό υπηρεσίας και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι