Βίντεο από το χτύπημα ισραηλινών στο Λίβανο – 200 οι νεκροί στη χώρα από την 7η Οκτωβρίου

Ισραηλινό αέριο στο Λίβανο – Συμφωνία απ' την πίσω πόρτα

Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα,   έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων 200 άτομα, οι περισσότεροι μέλη της Χεζμπολάχ και της Χαμάς, ή συμμαχικών προς αυτές οργανώσεων, αλλά και 25 άμαχοι,  εκ των οποίων τρεις δημοσιογράφοι, δύο νοσηλευτές και ένας στρατιώτης του στρατού του Λιβάνου.

Βίντεο από δορυφόρο,σύμφωνα με το Reuters, δείχνει το τελευταίο χτύπημα του Ισραήλ με στόχο στελέχη της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, περίπου 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών. Το τελευταίο χτύπημα έγινε με drone.

 

Έπειτα από την επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου, οι ανταλλαγές πυρών είναι καθημερινές στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, συμμάχου της Χαμάς.

Η φιλοϊρανική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο άλλων δύο μαχητών «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», μια έκφραση με την οποία περιγράφει τους μαχητές της που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά για το Παλαιστινιακό ζήτημα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να ανέλθει σε 200, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP. Η καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε βάσει των ανακοινώσεων της Χεζμπολάχ και άλλων συμμαχικών οργανώσεων, όπως και από επίσημες πηγές.

Η Χεζμπολάχ λέει πως στοχοθετεί θέσεις του ισραηλινού στρατού στα σύνορα, για να στηρίξει τους Παλαιστινίους στη Γάζα. Το Ισραήλ απαντά βομβαρδίζοντας «υποδομές της οργάνωσης και μαχητές της στα σύνορα».

Στην τελευταία κατά σειρά έκθεσή του, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει πως η κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου είχε ως αποτέλεσμα να εκτοπιστούν περισσότεροι από 83.000 άνθρωποι στον Λίβανο, οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικούσαν σε μεθοριακές περιοχές.

Κάτοικοι και φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου κάνουν λόγο για μεγάλες καταστροφές που έχουν προκληθεί σε κατοικίες, δάση και γεωργικές καλλιέργειες, από ισραηλινούς βομβαρδισμούς, κυρίως στα παραμεθόρια χωριά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι